0

Stövlar från nätet

Det finns en hemsida som heter klackskor.se, vilken saluför både olika typer av skor och stövlar. Denna hemsida har ett brett urval av fotbeklädnader så att man har mycket att välja emellan. Välj gärna en stövel som har en matchande färg till din övriga klädsel så att helhetsintrycket blir fullgott.

Stövlar kan även bäras till en sommarklädsel och är då tunnare i materialet. Det vanligaste är dock att man bär stövlar under vintertiden för att kunna värma sina fötter.

Vinterstövlar bör helst kombineras med broddar för att förhindra att man halkar i snömodden och på en isgata. Dessa finns att tillgå i olika former och storlekar.

Olika typer av stövlar
Det finns stövlar som går så högt upp som till låren på benen. Detta ger en extravärme åt hela benen och ett förskönande intryck. Vissa stövlar finns att tillgå med snörning hela vägen ned till foten. Andra stövlar är fodrade för att ge extra mycket värme under kalla vinterdagar. En variant av stövlar är boots som är korta fotbeklädnader, vilka slutar vid fotvristen.

Stövlar är antingen tillverkade i äkta skinn eller i syntet. För att enklare kunna vistas ute i blött väder finns gummistövlar att tillgå. Dessa håller fötterna torra i det våta klimatet så att man kan gå torrskodd på det våta underlaget.

Variationer ibland stövlar
Gummistövlar finns att tillgå som seglarstövlar. Dessa är speciellt anpassade för att ge ett bra fotgrepp och har en kraftigare sula än vanliga gummistövlar. De har för det mesta ingen klack, utan är tillverkade med en plan fotsula.

De stövlar som man använder till vinterväderleken kan antingen ha en hög eller en låg klack. För det mesta går stöveln upp till knäna för att ge värme till större delen av benen. Stövlar i skinn kan ha en sula av gummi för att ge ett bättre väggrepp. Det är inte att rekommendera att bära en stövel med en alltför hög klack, då detta försvårar balansen i det hårda vinterväglaget.

admin