Frisyrer som är “inne”

innefrisyrerLiksom all annan typ av mode så förändras även frisyrerna genom åren, och därmed så är det olika typer av frisyrer som är ”inne” och detta kan ändras från år till år. Under åttiotalet så började frisyrer att ändras lite mer och bli något mer personliga. Man såg ofta stora, puffiga frisyrer med mängder av styling och man började även se större skillnader mellan subkulturer när det kom till håret. Folk som fortfarande var intresserade av femtio- och sextiotalets rockmusik hade förstås kvar sina bakåtkammade brylkrämsfrisyrer medan allteftersom att discon bredde ut sig så blev det vanligare med mer färgglada och som nämnt puffiga frisyrer. Punken hade även under åttiotalet börjat breda ut sig utanför England och mohawks i många olika variationer blev allt vanligare också, men vilka frisyrer är egentligen populära idag?

Dagens frisyrer är mer stilfulla
Numera så är det något mindre vanligt med lika extravaganta frisyrer utan det läggs mer fokus på att frisyrerna ska vara stilfulla men ”lugna”. För män är det vanligt med korta frisyrer, ibland kammade helt och hållet bakåt samt någon typ av hårprodukt som gör att håret blir fylligt men man ser även många män med frisyrer där det rakas på sidan, antingen helt och hållet eller att man bara har någon millimeter av hår på sidorna. Skägg börjar även bli mycket mer populärt under 2014 och många anpassar sina frisyrer efter detta.

För kvinnor är det fortfarande långa frisyrer som håller normen, dock så är det knappast någon som kollar två gånger om en kvinna skulle ha kort hår då detta även är mode idag. Frisyrerna som är inne idag är med andra ord alltså enkla och stilfulla med eller två udda detaljer som får det hela att stå ut. Experimentera gärna själv och försök att hitta någonting som du gillar. Inspireras av andra och fråga din frisör om vad som kan tänkas passa.